Roamingul pentru Ucraina a fost prelungit cu un an

Comisia Europeană a anunțat prelungirea acordului care permite refugiaților ucraineni să rămână conectați cu rudele acestora, la nivel transfrontalier.

Acordul a fost semnat între 22 de operatori europeni și 7 operatori ucraineni pentru a reduce tarifele apelurilor transfrontaliere. Astfel, aceste apeluri devin mai accesibile pentru cei care au fugit din calea războiului în Europa și doresc să păstreze legătura cu familia și prietenii din Ucraina și viceversa.

Organismul autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (OAREC) a monitorizat impactul acestui acord și a constatat eficiența acestuia în facilitarea apelurilor transfrontaliere la prețuri mai mici între operatorii semnatari din Spațiul Economic European (SEE).

În același timp, Comisia pregătește integrarea Ucrainei în zona de roaming a UE, oferind o soluție mai stabilă și de durată. Propunerea Comisiei ca Ucraina să adere la normele UE privind roamingul a fost adoptată în aprilie 2023 de către Comitetul de asociere UE-Ucraina.

Următorul pas este alinierea legislației ucrainene la cea a UE, urmată de adoptarea deciziei finale de către Consiliul Uniunii Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *