Rishi Sunak s-a răzgândit. Premierul britanic va participa la summit-ul COP27 privind clima

După ce a declarat anterior că va lipsi de la discuțiile ONU pentru a se concentra pe probleme interne, Rishi Sunak a scris miercuri pe Twitter că va participa la conferința din Sharm El-Sheikh, Egipt, „săptămâna viitoare”.

Rishi Sunak a confirmat prezența la COP27

Marea Britanie predă Egiptului rolul de gazdă a summit-ului pentru climă atunci când discuțiile vor începe duminică. Sunak a declarat că a dorit „să respecte moștenirea lăsată de Glasgow de a construi un viitor sigur și durabil”.

„Nu există prosperitate pe termen lung fără acțiuni privind schimbările climatice. Nu există securitate energetică fără a investi în surse regenerabile.”, a spus el.

Decizia inițială a premierului de a nu participa a ridicat semne de întrebare cu privire la angajamentul său de a lupta împotriva schimbărilor climatice, atrăgând o mustrare din partea lui Alok Sharma. Absența lui Sunak părea inevitabilă după ce oficialii de la Whitehall au declarat pentru POLITICO că a început să pregătească întâlniri bilaterale la începutul acestei săptămâni.

Cu toate acestea, participarea lui Sunak la summit îi va enerva pe cei din dreapta Partidului Conservator, care au lăudat decizia sa de a nu merge în Egipt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *