Rishi Sunak nu va participa la summitul mondial privind clima COP27

Premierul britanic Rishi Sunak a decis să nu participe la summitul COP27 privind clima din Egipt, invocând necesitatea de a se concentra pe prioritățile interne. Biroul lui Sunak a declarat că decizia sa de a nu participa la summitul mondial, care va începe pe 6 noiembrie, nu indică o retrogradare a schimbărilor climatice ca prioritate guvernamentală.

Marea Britanie, care a găzduit anul trecut summitul COP26, va continua să „se asigure că toate țările fac progrese în ceea ce privește angajamentele istorice pe care și le-au asumat” la conferința de anul trecut de la Glasgow, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Este o recunoaștere a altor angajamente interne urgente, nu în ultimul rând pregătirile pentru bugetul de toamnă. Rămânem angajați să atingem un nivel net zero și să conducem acțiunile internaționale și interne pentru a combate schimbările climatice. Marea Britanie se află înaintea multor alte țări în ceea ce privește nivelul de zero emisii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a No. 10 Downing Street.

Președintele COP26, Alok Sharma, și alți miniștri vor participa în numele Regatului Unit, a confirmat ea. Liz Truss, predecesoarea lui Sunak, ar fi trebuit să ajungă și ea în Egipt pentru conferință.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *