Rishi Sunak avertizează: Urmează decizii dificile

Rishi Sunak a avertizat că va lua „decizii dificile”, în timp ce guvernul său trebuie să se confrunte cu o ”criză economică profundă”, după cum declarat în primul său discurs în calitate de prim-ministru al Marii Britanii.

Sunak a afirmat că a fost ales ca lider conservator pentru a „repara greșelile” făcute de predecesoarea sa, Liz Truss. El a promis să pună în aplicare manifestul care le-a adus conservatorilor o victorie electorală zdrobitoare în 2019. Majoritatea parlamentarilor partidului l-au susținut pentru a prelua conducerea, iar când singura sa rivală rămasă în cursă, Penny Mordaunt, s-a retras și ea, nu a mai fost nevoie de un vot al loderilor conservatori.

În discursul său, Sunak a adus și aprecieri predecesorilor săi, Boris Johnson și Liz Truss, spunând că aceasta din urmă „a vrut să îmbunătățească creșterea economică în această țară, ceea ce este un obiectiv nobil”.

„Dar s-au făcut unele greșeli. Nu din rea voință sau intenții rele, dimpotrivă, de fapt. Dar totuși au fost greșeli. Am fost ales ca lider al partidului și ca prim-ministru pentru a le repara. Și această muncă începe imediat”, a spus Sunak.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *