Rezervoare ucrainene cu ulei, distruse de dronele armatei ruse

Drone kamikaze expediate de armata rusă au lovit, duminică seara, rezervoare imense cu ulei de floarea-soarelui, la unul dintre terminalele din orașul portuar ucrainean Nikolaiv, a declarat primarul localității.

Rezervoare ucrainene de ulei de floarea soarelui distruse de drone rusești

Unul dintre cele mai mari porturi ucrainene, Nikolaiv a oprit transporturile la începutul invaziei rusești, dar Ucraina face presiuni să se deschidă portul pentru a extinde transporturile de alimente în cadrul unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia.

„În Nikolaiv, trei drone au lovit un obiect de infrastructură industrială, unde au fost incendiate rezervoare cu ulei de floarea-soarelui”, a declarat primarul din Nikolaiv, Oleksandr Senkevich.

Atacul a avut loc cu câteva ore înainte de exploziile din capitala Kiev de la presupuse drone de fabricație iraniană, tot mai des folosite de Rusia pentru a ataca teritoriul ucrainean. Serviciul regional pentru situații de urgență a publicat fotografii ale unor tancuri uriașe cu flăcări și fum ridicându-se deasupra lor.

Nikolaiv, situat în apropiere de regiunea Kherson, ocupată de Rusia, a fost supus în ultimele luni unor bombardamente constante. Terminalele portuare au fost deja lovite de cel puțin două ori – în iunie și august. Ucraina desfășoară o contraofensivă pentru a încerca să împingă trupele rusești afară din orașul Kherson, în sud-est.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *