Reuniunea Liderilor de la Munchen se desfășoară pe 28 şi 29 noiembrie, la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe va co-organiza Reuniunea Liderilor de la Munchen, format al Conferinţei de Securitate de la Munchen, înaintea Ministerialei de Externe a NATO de la Bucureşti, informează un comunicat MAE.

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu a semnat miercuri Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi prestigioasa Conferinţă de Securitate de la Munchen.

La Reuniunea de la Bucureşti vor participa peste 75 de reprezentanţi la nivel înalt din peste 25 de state și va fi organizată înaintea reuniunii miniştrilor de Externe din statele NATO, pe care ministrul Bogdan Aurescu o va găzdui la Bucureşti, pe 29 şi 30 noiembrie.

Astfel, acest eveniment va avea şi rolul de platformă de dezbateri pentru orientarea discuţiilor din cadrul reuniunii miniştrilor de Externe din statele membre NATO, inclusiv cele privind securitatea la Marea Neagră, implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Madrid şi implementarea Noului Concept Strategic.

„Suntem onoraţi că România va găzdui un eveniment atât de important, sub marca Munich Security Conference, mai ales într-un moment critic pentru securitatea regională şi euroatlantică”, a transmis ministrul Bogdan Aurescu.

Iniţiată în 1963, Conferinţa de Securitate de la Munchen este un eveniment desfășurat la nivel înalt, care este axat pe politici de securitate internaţională.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *