Resturi de la o posibilă dronă descoperite pe teritoriul României – NATO își exprimă solidaritatea și monitorizează situația

Autoritățile române au informat aliații NATO cu privire la descoperirea unor resturi, posibil de la o dronă, pe teritoriul României, în apropierea graniței cu Ucraina, ca urmare a atacurilor asupra localităților ucrainene Chilia, Reni și Ismail. Incidentul a fost adus în atenția aliaților în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, unde s-a exprimat o puternică solidaritate față de România.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a confirmat incidentul, subliniind eforturile României de a investiga situația în detaliu. „Autoritățile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniței cu Ucraina. România a informat aliații NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliații și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a declarat White.

În contextul actual, caracterizat de tensiunile din regiunea Mării Negre și războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO a sporit semnificativ prezența sa în această zonă. „Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO și-a sporit semnificativ prezența în regiunea Mării Negre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al NATO.

Organizația a precizat că va continua să monitorizeze îndeaproape situația și să rămână în contact strâns cu aliatul său, România, pentru a asigura stabilitatea și securitatea în această regiune critică.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *