Restabilirea dialogului militar, tema centrală la întâlnirea Biden – Xi Jinping

Restabilirea dialogului dintre armatele Washingtonului şi Beijingului va fi o prioritate pentru preşedintele american Joe Biden atunci când se va întâlni miercuri cu omologul său chinez, Xi Jinping, a declarat un oficial al Casei Albe, potrivit Agerpres.

„Preşedintele se angajează să restabilească legăturile dintre armate, deoarece crede că este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite”, a declarat Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate naţională.

Dialogul dintre cele mai mari două armate ale lumii a fost întrerupt de chinezi, a mai spus oficialul de rang înalt.

Joe Biden şi Xi Jinping urmează să se întâlnească miercuri în regiunea San Francisco, oraş din California care va găzdui în acelaşi timp summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Aceasta va fi a doua întâlnire în persoană între cei doi lideri de la alegerea lui Joe Biden. Va fi, de asemenea, prima vizită a lui Xi Jinping în Statele Unite din 2017.

În timpul discuţiilor bilaterale, Biden intenţionează, de asemenea, să pună pe masă problema iraniană, a anunţat Sullivan, în special problema programului nuclear al Iranului.

Facebook

Comentarii

91 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *