Republicanii dau vina pe Trump pentru înfrângere

Republicanii au pus miercuri pierderea alegerilor pentru Senatul american din Georgia pe seama mai multor factori direct legați de fostul președinte Donald Trump, începând cu celebritatea plină de scandaluri pe care acesta a ales-o drept candidat.

Herschel Walker, o fostă vedetă de fotbal de la Universitatea din Georgia, fără experiență politică, nu a reușit să îl învingă pe senatorul democrat în funcție Raphael Warnock, după ce a fost afectat de întrebări privind aptitudinea sa pentru funcție. Victoria lui Warnock le-a oferit democraților o majoritate de 51-49 în camera de 100 de membri.

„Trebuie să aveți candidați care să fie pe placul publicului larg”, a declarat senatorul republican Mike Rounds reporterilor. „Herschel Walker a muncit cât de mult a putut”.

Republicanii din Senat au evitat în mare măsură să-l citeze pe Trump cu numele, dar au arătat clar că au văzut înfrângerea lui Walker ca pe ultima dintr-o serie, într-un an care a început cu speranțele partidului de a captura Senatul și Camera Reprezentanților. Partidul lui Trump a reușit să obțină o majoritate în Camera Reprezentanților, dar cu o marjă mai mică decât se aștepta.

Scrutinul din Georgia a urmat înfrângerilor din Arizona, New Hampshire și Pennsylvania, unde candidații novici susținuți de Trump au avut succes în alegerile primare ale partidelor doar pentru a cădea în fața democraților la alegerile parțiale din 8 noiembrie.

„Candidații contează și cred că am pierdut două, trei sau patru curse pe care nu trebuia să le pierdem anul acesta”, a declarat senatorul republican Roy Blunt reporterilor. Republicanii au declarat că pierderile din acest an au fost cauzate și de afirmațiile false repetate ale lui Trump, potrivit cărora alegerile prezidențiale din 2020 i-au fost furate, precum și de utilizarea negării alegerilor ca test de turnesol pentru susținerea candidaților.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *