Republica Moldova se pregătește să adere la UE până în 2030

Guvernul de la Chişinău a aprobat, astăzi, Planul Naţional de Acţiune pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) pentru perioada 2024-2027, realizat în colaborare cu numeroase instituţii şi în urma unor consultări active cu societatea civilă, potrivit unui comunicat al Direcţiei comunicare şi protocol a guvernului, informează Agerpres.

Documentul strategic de aliniere a legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar este structurat în conformitate cu cele 33 de capitole şi conţine şapte compartimente, care includ măsurile de implementare ale acţiunilor prevăzute, instituţiile responsabile, termenii de realizare şi sursele de acoperire a cheltuielilor planificate.

„Obiectivul nostru naţional este pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, până în anul 2030. De acum înainte, Planul reprezintă fundamentul nostru pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul acestuia, ne angajăm să adaptăm şi să integrăm legislaţia europeană în cadrul legislaţiei noastre naţionale”, a subliniat ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va asigura coordonarea generală a procesului de implementare a Planului, inclusiv după fiecare Raport de Extindere al UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *