Republica Moldova reduce numărul de diplomați ruși

Republica Moldova va reduce numărul de diplomați ruși, acreditați la Chișinău. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menţionat că țara sa optează pentru paritate în domeniul diplomatic.

Republica Moldova are în prezent şase diplomaţi acreditaţi la Moscova şi atât ar trebui să aibă şi Federaţia Rusă în cadrul Ambasadei de la Chişinău, a punctat reprezentantul legislativului moldovean. 

„Acum se fac evaluări şi o să se vină cu o propunere în sensul acesta”, a spus Igor Grosu. 

Potrivit presei din Republica Moldova, Rusia are acum 40 de diplomaţi la Chişinău. 

Republica Moldova se va retrage și din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunităţii Statelor Independente (CSI) până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, a anunţat ieri seara preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Anunțul a fost făcut de luna trecută, când Igor Grosu a solicitat, deja, Guvernului să iniţieze procedura de legiferare a acestei decizii.

La rândul său, premierul Dorin Recean a spus că Adunarea interparlamentară a CSI nu a adus beneficii pentru Republica Moldova. „Noi n-am putut rezolva conflictul transnistrean, noi în continuare avem armata rusă staţionată ilegal în Republica Moldova şi noi nu am fost protejaţi de diferite embargouri economice”, a punctat Recean.

Guvernul moldovean a aprobat deja denunţarea a două Acorduri cu CSI.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *