Republica Moldova își închide spațiul aerian, la o zi după avertismentul privind complotul rusesc

Republica Moldova și-a închis temporar spațiul aerian marți, la o zi după ce președinta Maia Sandu a acuzat Rusia că a complotat pentru a răsturna regimul democratic de la Chișinău.

Rusia a negat acuzația președintei Maia Sandu, care și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la intențiile Rusiei față de fosta republică sovietică, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

O sursă de la Aeroportul Internațional Chișinău a declarat pentru Reuters că închiderea spațiului aerian s-a datorat unor probleme de securitate. „Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis. Așteptăm reluarea zborurilor”, a anunțat Air Moldova, principala companie aeriană din Republica Moldova, pe Facebook.

Agenția rusă de știri RIA a declarat că aeroportul a confirmat că zborurile au fost anulate. Guvernul Republicii Moldova nu a comentat imediat. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că țara sa a descoperit un plan al serviciilor secrete rusești „pentru distrugerea Moldovei”. Câteva zile mai târziu, guvernul Moldovei a demisionat.

Republica Moldova a acuzat vinerea trecută că o rachetă rusă i-a încălcat spațiul aerian, în timpul unui atac asupra infrastructurii ucrainene și l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a protesta.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *