Republica Moldova: Adunare Națională pentru susținerea eforturilor de integrare în UE

Luni, 10 aprilie, președintele Republicii Moldova și-a îndemnat cetățenii să participe luna următoare la un miting în aer liber pentru a susține eforturile de integrare a Republicii Moldova în UE.

După ce Sandu și-a câștigat guvernarea în 2020, cu jurământul de a se opune cooperării cu Rusia și de a se apropia de Europa, națiunea a primit un sprijin considerabil din partea Occidentului.

Într-un discurs televizat, Sandu a declarat că dorește „să arate lumii întregi că locuitorii Moldovei vor pace și democrație în țara lor și vor ca Moldova să devină o componentă a Uniunii Europene”.

Sandu a susținut că Moldova, unde locuiesc 2,5 milioane de oameni, se află într-un moment de cotitură și că viitorul ei depinde de această acțiune comună.

„Fac acest apel pentru că în momentele critice, deciziile importante sunt luate nu numai de politicieni. Deciziile mari sunt luate de oameni în timpul Marilor Adunări Naționale”, a spus ea.

„A sosit momentul ca moldovenii să arate că suntem un popor care poate apăra democrația și pacea. … Suntem europeni și la Marea Adunare Națională din 21 mai vom arăta că aceasta este calea pe care am ales-o.”

Asemenea Ucrainei, Moldova a solicitat oficial aderarea la Uniunea Europeană și i s-a acordat statutul de candidat în iunie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *