Familia regală, la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a

Familia regală a Marii Britanii s-a grăbit să ajungă la Balmoral, în Scoția, pentru a fi alături de Regina Elisabeta a II-a, după ce medicii s-au declarat joi îngrijorați de starea de sănătate a monarhului în vârstă de 96 de ani și au spus că aceasta trebuie să rămână sub supraveghere medicală.

Regina, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii și cel mai bătrân monarh din lume, suferă de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”, încă de la sfârșitul anului trecut.

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a Majestății Sale și au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne în zona ei de confort și se află la Balmoral”, a precizat palatul într-un comunicat.

Fiul cel mare și moștenitorul tronului, Prințul Charles, și soția sa, Camilla, au călătorit spre Castelul Balmoral. Prințul Harry și soția sa Meghan, se îndreaptă, de asemenea, spre Scoția.

O astfel de reuniune de familie – în afara unor evenimente de sărbători precum Crăciunul sau Paștele evenimente publice majore – este extrem de rară.

Cu o zi înainte, regina a fost fotografiată numind-o pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al țării – e cel de-al 15-lea premier din cursul domniei sale record.

O sursă de la palat a minimalizat speculațiile potrivit cărora monarhul ar fi suferit o cădere.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *