Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani

Moartea Reginei Elisabeta a II-a este deplânsă în Marea Britanie și în întreaga lume. Cel mai longeviv monarh al țării – 70 de ani pe tron – a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

Se așteaptă ca o mulțime mare de oameni să se adune în fața Palatului Buckingham din centrul Londrei, în timp ce omagii sosesc din întreaga țară și din întreaga lume.

Temerile au crescut azi, în timp ce familia regală s-a grăbit să meargă în Scoția pentru a fi alături de regină, după ce Palatul Buckingham a anunțat că aceasta a fost plasată sub supraveghere medicală.

A urcat pe tron la 6 februarie 1952

Puțini britanici au mai cunoscut un alt monarh, astfel că sfârșitul domniei Elisabetei a II-a, după 70 de ani, va împinge familia regală și Marea Britanie în zile de doliu și incertitudine.

„Regina a murit liniștită la Balmoral, în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Fiul ei cel mare, Charles, în vârstă de 73 de ani, devine automat rege al Regatului Unit și șef de stat al altor 14 țări, printre care Australia, Canada și Noua Zeelandă.

Familia s-a grăbit să îi fie alături reginei Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral, după ce medicii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea ei de sănătate. Ea suferea de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”, încă de la sfârșitul anului trecut, ceea ce a forțat-o să se retragă din aproape toate angajamentele publice.

Facebook

Comentarii

77 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *