Regina a murit, trăiască Regele! Charles al III-lea, proclamat regele Marii Britanii

”Dumnezeu să-l ocrotească pe rege! Regina a murit, trăiască regele!” a fost, sâmbătă, finalul proclamației citite în balconul Palatului St. James din Londra. Datând din secolul XVI, Palatul St. James a fost principala reședință a suveranilor britanici timp de trei secole, până când aceștia s-au mutat la Palatul Buckingham.

”Într-un singur glas și în deplin acord între grai și inimă, proclamăm că prințul Charles Philip Arthur George devine, în mod îndreptățit și legal, regele Charles al III- lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și al teritoriilor, rege și conducător al Commonwealth, apărător al credinței! Îi declarăm întreaga noastră loialitate și supunere și, cu umilă afecțiune, îl implorăm pe Dumnezeu să binecuvânteze pe Maiestatea Sa cu ani lungi și fericiți de domnie!” – s-a arătat în proclamația adoptată de Consiliul de Succesiune, compus din peste 200 de personalităţi politice, sociale şi religioase şi din reprezentanţi ai celor 14 ţări pentru care regele britanic este şef al statului.

„God Save The King”

În declarația sa din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale și și-a asumat angajamentul monarhic:

”Domnia ei a fost de neegalat prin durata, devotamentul și dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață devotată. În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viață, mă rog la îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu atotputernic”.

blank
Proclamația a fost salutată cu 41 de salve de tun în Hyde Park și 62 de salve la Turnul Londrei.

Ulterior, parlamentarii, inclusiv prim-ministrul Liz Truss, au depus jurământ de credință regelui Charles al III-lea, într-o sesiune specială a Parlamentului britanic.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

 1. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you
  been running a blog for? you made running a blog glance easy.
  The full glance of your web site is magnificent, as well as the content material!
  You can see similar here sklep internetowy

 2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  gains. If you know of any please share. Thanks!
  You can read similar blog here: Scrapebox AA List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *