Regele Charles – vizită fastuoasă în Franța

Regele Charles sosește miercuri în Franța, pentru o vizită de stat de trei zile.

Regele și soția sa, regina Camilla, își vor începe vizita cu o ceremonie la Arcul de Triumf, cu echipele de acrobație aeriană ale forțelor aeriene ale ambelor națiuni efectuând demonstrații de zbor.

Printre momentele cele mai importante ale călătoriei va fi o cină de stat, miercuri, la Palatul Versailles, unde homarul și o selecție de brânzeturi franțuzești și englezești vor fi în meniu.

Peste 150 de personalități sunt invitate la banchet, printre care actorul britanic Hugh Grant, starul rock Mick Jagger, fostul antrenor de fotbal al lui Arsenal, Arsene Wenger, starul fotbalului francez Didier Drogba, precum și miliardarul francez Bernard Arnault.

Joi, Charles, Camilla, Macron și soția sa, Brigitte vor vizita catedrala Notre-Dame, pentru a vedea lucrările de restaurare, după incendiul masiv din 2019, care a distrus acoperișul.

Charles și Camilla se vor îndrepta apoi spre Bordeaux, unde vor vizita o podgorie în regiune.

Regele, vorbitor fluent de franceză, precum mama sa, regretata Regina Elisabeta, este dornic să calce pe urmele ei și este probabil să se refere la afecțiunea profundă a Elisabetei pentru Franța, au spus oficiali englezi. Vizita este și o șansă de a reconstrui legăturile între cele două țări, care au avut de suferit după ieșirea haotică a Marii Britanii din UE în 2020.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *