Regele Charles sărbătorește fără fast un an de la încoronarea sa

Astăzi se împlineşte un an de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-ea, dar suveranul britanic în vârstă de 75 de ani preferă mult mai puţin fast, scrie News.ro.

Regele va sărbători cu prietenii apropiaţi, la Castelul Windsor, el dorind să marcheze această zi „după modelul mamei sale”, fără prea multă agitaţie, deoarece ascensiunea sa la tron este legată intrinsec de trista pierdere a reginei Elisabeta.

De asemenea, încă nu se ştie dacă se va întâlni cu fiul său cel mic, prinţul Harry, acesta fiind aşteptat să vină din SUA la Londra în această săptămână pentru Jocurile Invictus pe care le patronează.

La Londra vor avea loc, totuși, ceremonii militare, cu salve de tun.

Ce se ştie este însă că pe rege îl aşteaptă o săptămână extrem de încărcată, notează The Daily Mail. Miercuri dimineaţă are întâlniri oficiale, urmate de aşteptata sa apariţie la prima petrecere în grădină a sezonului de la Palatul Buckingham. Imediat după aceea se va întâlni cu prim-ministrul Rishi Sunak şi va ţine şedinţa săptămânală a Consiliului Privat.

La 6 mai 2023, Anglia a sărbătorit urcarea pe tron a noului său rege. După o ceremonie somptuoasă în Westminster Abbey, regele Chales al III-lea, deja suveran oficial de şapte luni, a salutat poporul britanic de la balconul Palatului Buckingham, la braţul soţiei sale, regina Camilla.

La începutul lunii iunie, regele Charles a făcut prima sa vizită după Încoronare în România.

În septembrie, Franţa a găzduit prima vizită de stat a suveranului. El a fost primit la Arcul de Triumf de Emmanuel Macron, iar seara a fost la un banchet în onoarea sa.

În luna noiembrie a mers într-o vizită de stat de patru zile în Kenya.

La începutul lui 2024, regele Charles a fost diagnosticat cu cancer și a urmat o perioadă de recuperare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *