Regele Charles are cancer

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat luni seară Palatul Buckingham, într-un comunicat. Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, informează BBC.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit comunicatului Palatului Buckingham, regele a început încă de luni „tratamentele uzuale”.

Regele Charles a fost văzut duminică la o slujbă religioasă.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”. Suveranul britanic îşi va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului.

Regele Charles îşi va exercita însă rolul constituţional de şef de stat, ceea ce înseamnă că va semna documente oficiale și va continua să aibă întâlniri cu premierul Rishi Sunak, în timp ce soţia sa, Regina Camilla, îşi va continua angajamentele – relatează News.ro.

Regele Charles a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulţimea.

Moharhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată, într-un spital privat din Londra, unde a stat internat trei zile.

Ștefan Jianu

  • Fotografia de mai sus a Regelui Charles a fost difuzată de Palatul Buckingham odată cu comunicatul de presă.
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *