Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023

Regele Charles al III-lea va fi încoronat, pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey din Londra, alături de soția sa, regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii „orientate spre viitor”, a anunțat marți Palatul Buckingham, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Ceremonia religioasă, care va avea loc după opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață pe 8 septembrie, va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului în prezent și va privi spre viitor, fiind în același timp înrădăcinată în lunga tradiție și în fastul monarhiei”, a precizat Palatul Buckingham, într-un comunicat.

Încoronarea monarhilor britanici are loc în Westminster Abbey de 900 de ani. De la cucerirea normandă din 1066, ceremonia a fost aproape întotdeauna condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.

Elisabeta a II-a a devenit regină la 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, George al VI-lea, și a fost încoronată 16 luni mai târziu, la 2 iunie 1953. În anii postbelici, ceremonia de încoronare a durat peste trei ore și a avut peste 8.000 de de invitați, fiind reprezentate oficial 129 de națiuni și teritorii.

În conformitate cu dorința noului rege, Charles al III-lea, ceremonia trebuia să fie, în primul rând, reprezentativă pentru diversitatea Regatului Unit modern.

Capacitatea abației este în prezent de numai 2.000 de persoane, adică numărul de persoane, inclusiv șefi de stat și membri ai familiei regale, care au participat la funeraliile de stat ale Elisabetei a II-a în Westminster Abbey la 19 septembrie.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *