Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii în doliu după moartea reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii se va adresa vineri unei națiuni în doliu după moartea mamei sale, Regina Elisabeta, singurul monarh pe care majoritatea britanicilor l-au cunoscut vreodată.

Charles, care a s-a grăbit joi pentru a fi alături de regină la casa ei din Scoția, ar urma să se întoarcă la Londra împreună cu soția sa Camilla, acum regina consoartă, înainte de a se întâlni cu premierul și de a face o declarație televizată.

Moartea reginei, cel mai longeviv monarh britanic și o prezență impunătoare pe scena mondială timp de șapte decenii, a atras condoleanțe din întreaga lume.

Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii

Trezindu-se în prima zi fără regina descrisă cândva de nepotul său Harry ca fiind „bunica națiunii”, britanicii au început să se adune din nou în fața Palatului Buckingham, pentru a depune flori și a face fotografii la memorialul dedicat reginei.

Panouri publicitare din tot orașul au afișat mesaje de condoleanțe, iar ziarele au publicat pe prima pagină fotografii de omagiere a reginei.

La castelul Balmoral din Scoția, unde a murit regina joi și unde se află familia sa, oamenii au sosit, de asemenea, pentru a-și prezenta omagiile.

Elisabeta a fost șef de stat al Regatului Unit și al altor 14 țări, printre care Australia, Canada, Jamaica, Noua Zeelandă și Papua Noua Guinee.

Charles, care i-a succedat automat, a declarat că decesul a fost un moment de mare tristețe pentru el și familia sa: „Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth, precum și de nenumărați oameni din întreaga lume”, a declarat acesta, în vârstă de 73 de ani, într-o declarație.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *