Regele Charles al III-lea, la summitul climatic COP28

Palatul Buckingham a confirmat astăzi că Regele Charles al III-lea va lua parte la summitul climatic COP28 din Dubai, programat luna viitoare. Aceasta va fi prima prezență a monarhului britanic la un eveniment COP în calitate de rege.

Este pentru prima dată când Regele Charles va participa la un summit COP în calitate de monarh britanic. În trecut, el a jucat un rol important în diplomația climatică în calitate de Prinț de Wales la COP26 din 2021, găzduit de Regatul Unit.

Anul acesta, Regele Charles va fi prezent „la invitația” președintelui Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, și „la cererea” Guvernului britanic, a declarat Palatul Buckingham. Regele va susține un discurs la summit pe data de vineri, 1 decembrie, și va profita de ocazie pentru a avea întâlniri cu liderii regionali înainte de eveniment, conform unui comunicat emis de palat.

Cu această participare la COP28, Regele Charles al III-lea reafirmă angajamentul său în lupta împotriva schimbărilor climatice și sprijinul său pentru acțiuni globale mai îndrăznețe în acest sens. Summitul de la Dubai va aduna lideri din întreaga lume pentru a discuta măsuri concrete în direcția reducerii impactului schimbărilor climatice.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *