Regele Charles al III-lea: ”Am ajuns să iubesc România”. Programul vizitei

Regele Charles al III-lea a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că a ajuns să iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. El a spus în limba română: ”Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind aplaudat de oficialii prezenţi la eveniment. ”Legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice astăzi decât oricând de-a lungul istoriei şi abia aştept să îmi joc şi eu rolul în strângerea lor şi mai puternic, pe viitor”, a declarat regele britanic, conform news.ro.

”Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă odată România (…) Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă şi când am venit aici am simţit o legătură profundă cu România”, a spus Regele Charles. El a arătat că ”Regele României era vărul regelui Marii Britanii, iar Regina Maria era de asemenea descendentă a familiei regale britanice”.

”Am avut posibilitatea de a fi martor al dezvoltării extraordinare care a avut loc şi care este, pot să spun, o mărturie a energiei, inovativităţii şi rezistenţei dvs. Am întâlnit şi am fost impresionat de reprezentanţii tinerei generaţii, întreprinzători, tineri care fac faţă provocărilor lumii moderne, în toate domeniile, din tehnologie, ecoturism sau protecţia mediului, în construirea de clădiri prietenoase cu mediul” a spus regele Charles despre călătoriile sale prin țara noastră.

”Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. Ţară de glorii, ţară de dor”, a spus Regele Charles al III-lea în limba română. 

”Am simţit apropierea de poporul român”

”România şi-a păstrat pădurile, peisajele rurale şi modele de agricultură sustenabilă. În continuare, aici, sunt numeroase specii care au dispărut în alte zone din Europa şi din lume. Cu atât mai preţioasă devine, deci, această ţară. Dar mai ales preţuiesc prietenii mei din România. Sunt foarte recunoascător pentru numeroşii oameni care sunt şi aici în sală care m-au sprijinit în proiecte care fac bine pentru comunităţile din toată ţara”, a spus Regele Charles.

”Am venit în România atâţia ani pentru că am simţit apropierea de poporul român, pentru suferinţele din urma celui de-al doilea război mondial, mi-am dorit mai ales să amintesc lumii de toate lucrurile care au făcut ca România să fie o ţară atât de specială. Astăzi nu mai este nevoie să amintim oamenilor, pentru că din ce în ce mai mulţi britanici vin anual în România şi milioane de români reprezintă un element important al vieţii din Marea Britane. Legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice astăzi decat oricând de-a lungul istoriei şi abia aştept să îmi joc şi eu rolul în strângerea lor şi mai puternic, pe viitor”, a declarat în final Regele Charles.

Week-end prelungit în Covasna și Brașov

Potrivit Agerpres, regele Charles al III-lea, aflat în vizită privată în România, a ajuns vineri seară la reşedinţa sa din satul Valea Zălanului (Covasna), unde îşi va petrece câteva zile de vacanţă, până marţi, când este posibil să viziteze localitatea Viscri, din judeţul Braşov, unde deţine o altă proprietate.

Conacul din Valea Zălanului, unde va sta regele Charles, este deschis turiştilor, cu excepţia perioadei în care regele se află în România. E clasificat ca pensiune de trei margarete, iar preţurile de cazare încep de la aproape 700 de lei pe noapte pentru două persoane, cu mic dejun inclus, iar rezervările se pot face şi cu tichete de vacanţă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *