Regele Charles al III-lea vine în România

Regele Charles al III-lea va sosi în România, dar vizita sa va avea caracter privat, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie, informează Agerpres.

„Se îndeplinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România, a spus ambasadorul britanic.

Diplomatul nu a oferit mai multe informaţii despre vizita regelui Charles al III-lea, subliniind că acest caracter privat va fi respectat. „Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca vizita să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a subliniat ambasadorul britanic.

Timp de 25 de ani, cu excepția anilor pandemiei, actualul rege Charles al III-lea a vizitat în fiecare vară țara noastră, fiind fascinat de farmecul satelor transilvănene. Viscri, micuțul sat din Transilvania cu biserică fortificată şi căsuțe cu faţade colorate, a devenit cunoscut datorită Majestății Sale, care a cumpărat aici o proprietate tradițională. S-a bucurat de viața simplă la țară, păstrarea tradițiilor și frumusețea naturii, care l-au făcut pe prințul Charles să se întoarcă de fiecare dată în lumea satului românesc.

Ani mai târziu, a cumpărat o altă proprietate în Valea Zalanului, din județul Covasna. Deși are doar 150 de locuitori, prințul Charles obișnuia să-și petreacă timpul bucurându-se de lucruri simple – plimbându-se pe jos prin pădure, cosind iarba, gustând bucate tradiționale sau pur și simplu odihnindu-se sub umbra unui nuc bătrân.

Este, însă, prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează România.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *