Regele Charles a împlinit 75 de ani

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit, astăzi, vârsta de 75 de ani, informează Digi24.

Luni, regele Charles a sărbătorit cu o petrecere, la care au participat reprezentanți ai comunității locale, suveranul servindu-și invitații cu ceai și un tort cu trei etaje, care a fost decorat cu o coroană.

Regele Charles va continua să-și serbeze aniversarea și azi, prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, relatează Reuters.

Charles, care este, de peste cinci decenii, un activist pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial „Coronation Food Project’”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară. „Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară – şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, susține regele Charles.

„Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru – să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente, care, în caz contrar, ar fi aruncate.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021).

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *