Reforma azilului în UE: Viktor Orbán stârnește noi controverse

Declarațiile premierului maghiar Viktor Orbán cu privire la reforma azilului din Uniunea Europeană au stârnit reacții puternice și controverse în rândul oficialilor europeni.

Într-un interviu acordat postului de radio RTL, Orbán și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reforma azilului propusă de UE. Acesta a afirmat că Bruxelles-ul își rezervă dreptul de a „impune” câți migranți trebuie redistribuiți în fiecare țară și a ridicat întrebări despre modalitatea de transport a acestora: „Vor prinde migranţii pe care Germania nu îi vrea, îi vor strânge, îi vor transporta în vagoane şi îi vor descărca la noi??”

În urma acestor declarații Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, si-a exprimat îngrijorarea si a criticat atitudinea primului ministru al Ungariei. Totodată, acesta a subliniat importanța utilizării unui limbaj adecvat.

Mamer a subliniat că această legislație este încă în curs de elaborare și a evidențiat importanța distincției între solidaritatea flexibilă și relocarea obligatorie. Propunerea Comisiei Europene implică o distribuție echitabilă a solicitanților de azil între statele membre, dar permite statelor să decidă modalitatea de ajutor pe care o doresc să o ofere.

Reforma azilului din Uniunea Europeană rămâne un subiect de dezbatere intensă. Textul final urmează să fie agreat și votat până în luna februarie a anului următor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *