Recolta de grâu a României va scădea cu 25% în acest an

Potrivit primelor estimări ale fermierilor, cultura de grâu a României va scădea anul acesta cu 25% față de anul trecut, la 9 milioane de tone, din cauza secetei.

Producția de grâu este de 9 milioane de tone, dar mai sunt unele zone în țară în care recoltarea continuă. Cu toate acestea, grâul este recoltat deja din 96% din suprafața cultivată, a declarat Nicolaie Apopi, președintele Clubului Fermierilor din România, organizație formată din peste 1.000 de membri, a informat Ziarul Financiar.

România a generat aproape 10% din producția totală de grâu din UE și a reprezentat un sfert din exporturile de grâu ale Uniunii, într-un volum de 6,3 milioane de tone, în perioada iulie 2021 – iunie 2022, potrivit datelor Comisiei Europene.

Pentru a treia lună consecutiv și Comisia Europeană își revizuiește în scădere prognoza pentru culturiledin România, inclusiv pentru producția de cereale, sporind în același timp prognoza pentru cultura de floarea soarelui.

Mai exact, fermierii români ar putea obține în acest an în medie doar 4,2 tone de grâu la hectar, cu 20% mai puțin decât anul trecut și cu 5,7% sub media ultimilor cinci ani.

Potrivit noilor prognoze, citate de Economica.net, producția de grâu din acest an ar putea fi de doar circa 9,3 milioane de tone (de la peste zece milioane de tone proiectate în luna mai), în condițiile în care suprafața cultivată este de circa 2,1 milioane de hectare.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

3 răspunsuri

  1. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
    rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
    good gains. If you know of any please share. Kudos!
    I saw similar article here: Backlink Building

  2. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with
    Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank
    for some targeted keywords but I’m not seeing very good
    gains. If you know of any please share. Appreciate it!
    I saw similar text here: List of Backlinks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *