Reagált a kormány az Erasmus-ügyre

            Gulyás Gergely a heti kormányinfón érintette az Erasmus program megvonásáról szóló határozatot: elmondása szerint a kormány nem gondolta, hogy a támogatások megvonása érinti az alapítványi pénzekből működő egyetemeket – olvasható a Telexen.

            A kormány, elmondása szerint hajlandó lett volna, és továbbra is hajlandó rá, hogy a politikai személyiségeket eltávolítsa (illetve olyan összeférhetetlenséget okozzon adott jogszabályokkal, amik mellett nem maradhatnak a helyükön) az egyetemek kuratóriumából, azonban szerinte erre külön felhívás nem született, ezért nem értik, pontosan mit szeretne az Európai Bizottság.

Gulyás szerint a kormány fontolgatja, hogy az Európai Bizottsággal való tárgyalásokat követően, amennyiben nem sikerül megegyezni, az ügyet előterjesztik az Európai Bíróság felé. Gulyás szerint az ország hajlandó pótolni azt az összeget, amelytől elestek az intézmények – ez a döntés azonban nem oldaná meg gyökeresen a problémát, csupán felszíni megoldást nyújtana, hiszen az Európai Bizottság okkal vonta meg a támogatást az alapítványi érintettségű egyetemektől.

Molnár Adrienn

forrás: https://egerhirek.hu/2023/01/12/kormanyinfo-magyarorszag-kesz-pert-inditani-az-erasmus-dontes-miatt/kozelet/egerhirek

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *