Reacția lui Putin după moartea lui Prigojin

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis joi condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin, liderul controversat al grupului de mercenari Wagner, care și-a pierdut viața într-un accident aviatic. Avionul în care se presupune că se afla Prigojin s-a prăbușit, iar toți pasagerii au decedat. Acest eveniment a avut loc la două luni după revolta eșuată a lui Prigojin împotriva conducerii armatei ruse.

În ciuda trecutului împovărat de controverse, președintele rus a apreciat contribuția adusă de Prigojin la efortul militar din Ucraina, exprimându-și în același timp regretul pentru erorile comise de către acesta. Putin a continuat promițând că va urmări cu strictețe ancheta în legătură cu prăbușirea aeronavei.

Liderul rus a declarat că „Prigojin a fost un individ cu un parcurs complex, care, în ciuda greșelilor grave, a reușit să obțină rezultate notabile”, adresând condoleanțe celor apropiați decedaților în urma accidentului.

„Vorbim despre persoane care au adus o contribuție semnificativă la efortul nostru comun” în Ucraina, a subliniat Vladimir Putin.

În contextul investigației privind cauzele prăbușirii avionului, inițiată de autoritățile ruse, președintele Putin a promis că aceasta va fi dusă „până la capăt și va ajunge la o concluzie clară”.

„Vom aștepta cu interes rezultatele anchetatorilor în viitorul apropiat. Procesul de expertiză tehnică și genetică este în desfășurare, iar acest lucru va necesita timp”, a menționat Putin.

La rândul său, Departamentul american al Apărării a declarat joi că nu există informații pentru a susține o ipoteza conform căreia o rachetă ar fi doborât avionul în care se presupune că se afla liderul mercenar rus Evgheni Prigojin. Reuters a relatat anterior că Statele Unite explorează mai multe teorii privind prăbușirea avionului, menționând că două oficialități americane susțin că o rachetă sol-aer a lovit avionul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *