China, după ce Biden a spus că SUA ar apăra Taiwanul: „Nu vom tolera”

Ministerul chinez de Externe a declarat luni că statul chinez a demarat „demersuri ferme” pe lângă Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.

China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare, ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, în cadrul unei ședințe periodice de informare a presei.

Reacția Chinei în urma declarațiilor lui Biden

„Suntem dispuși să facem tot posibilul pentru a ne strădui pentru o reunificare pașnică. În același timp, nu vom tolera nicio activitate care vizează secesiunea”, a spus Mao.

De asemenea, ea a îndemnat SUA să gestioneze problemele legate de Taiwan „cu atenție și în mod corespunzător” și să nu trimită „semnale greșite” forțelor separatiste pentru independența Taiwanului, avertizând Statele Unite să nu dăuneze grav relațiilor sino-americane și păcii din strâmtoarea Taiwan.

„Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China

„Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei”, a declarat Mao.

Declarațiile vin după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că va veni în sprijinul Taiwanului în cazul în care va exista o invazie chineză. Întrebat într-un interviu difuzat duminică de CBS 60 Minutes dacă forțele americane vor apăra insula autoguvernată și revendicată de China, el a răspuns: „Da, dacă ar avea loc un atac fără precedent”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că politica SUA față de Taiwan nu s-a schimbat, după ce a fost întrebat despre comentariul președintelui.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *