Melitopol: Se intensifică presiunea ucraineană asupra trupelor ruse

Forțele ucrainene au avariat grav un pod-cheie în afara orașului Melitopol din sudul țării, eliberarea orașului fiind un obiectiv important pentru Kiev în regiune.

Trecerea peste râul Molochna este situată între Melitopol și satul Kostyantynivka, chiar la est de oraș, pe autostrada M14, și a fost lovită peste noapte, potrivit The Guardian. O înregistrare video postată online a arătat că doi suporți ai podului au fost avariați în timpul atacului, iar traversa s-a prăbușit parțial din cauza exploziei, ceea ce îl face, se pare, inutilizabil pentru traficul militar.

Atacul asupra podului vine la doar două zile după ce Ucraina a lovit o cazarmă rusă amplasată într-o stațiune din oraș, rachetele Himars provocând pagube și victime importante.

Intensificarea presiunii ucrainene asupra forțelor ruse din Melitopol pare să urmeze un model similar cu tacticile folosite împotriva Hersonului înainte de eliberarea acestuia, fiind vizate atât trupele rusești, cât și liniile de aprovizionare, inclusiv legăturile logistice către peninsula Crimeea și către est, prin orașele ocupate de Rusia, către Berdiansk și Mariupol.

În condițiile în care forțele ucrainene operează acum la est de râul Dnipro, Melitopol este considerat un obiectiv-cheie pentru Kiev în sudul țării după recucerirea Khersonului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *