Războiul din Ucraina s-ar putea încheia la fel ca războiul din Coreea – fost comandant NATO

Un fost comandant al marinei americane, James Stavridis, susține că războiul din Ucraina s-ar putea încheia la fel ca războiul din Coreea, scrie Digi24.ro.

Rusia, cât și Ucraina sunt din ce în ce mai epuizate de conflict, iar acest lucru ar putea conduce la o deschidere a ambelor țări către negocieri – susține Stavridis.

„În cele din urmă, se va termina la fel ca războiul din Coreea, ceea ce înseamnă că Rusia va avea probabil în continuare controlul asupra unei părți din Ucraina, Crimeea, podul rutier către Rusia”, a declarat James Stavridis, fost oficial al NATO.

„Pe de altă parte, văd Ucraina intrând în NATO”, a mai adăugat Stavridis.

Acesta crede că sfârșitul războiului din Ucraina ar putea semăna foarte mult cu cel al războiului din Coreea, cu anumite zone din Ucraina care vor rămâne ocupate de forțele rusești.

Comandantul american este de părere că posibile negocieri pentru încetarea războiului ar putea avea loc la finalul acestui an, după alegerile din SUA.

„Vom avem un moment pentru o potențială negociere”, a spus Stavridis.

În noiembrie 2022, Zelenski a dezvăluit formula sa de pace, într-un plan în 10 puncte, care prevede retragerea forțelor rusești și restabilirea frontierelor de stat ale Ucrainei cu Rusia.

Propunerea lui Zelenski a fost respinsă de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *