Războiul din Ucraina: Rusia neagă că ar fi provocat o criză alimentară globală

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o ofensivă diplomatică în Egipt, a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi provocat criza alimentară mondială. Într-un discurs ținut în fața ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, el a declarat că națiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancțiunilor asupra securității alimentare globale.

Rusia neagă acuzațiile că a provocat o criză alimentară

El a acuzat națiunile occidentale că încearcă să își impună dominația asupra altora. O mare parte din lumea arabă și din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Lavrov va continua să viziteze trei națiuni africane pentru a obține sprijin pe fondul furiei provocate de război. Acesta a declarat că „agresivitatea” națiunilor occidentale în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă:

„Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale. Ei spun că toată lumea trebuie să susțină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcție de ce situație specifică vrea Occidentul să rezolve în favoarea sa”., a spus Lavrov.

Egiptul are legături semnificative cu Rusia, care îi furnizează grâu, arme și, până la începutul invaziei din Ucraina, un număr mare de turiști. După discuțiile cu Shoukry, Lavrov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Occidentul prelungește conflictul, chiar dacă a înțeles „care și al cui va fi sfârșitul”. Aceasta este prima etapă pentru Lavrov a unui scurt turneu în Africa, care include Etiopia, Uganda și Congo-Brazzaville.

Într-un articol publicat de ziarele locale în perioada premergătoare turneului său, Lavrov a declarat că țara sa i-a susținut întotdeauna „cu sinceritate pe africani în lupta lor pentru eliberarea de sub jugul colonial”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *