Războiul din Ucraina: Rusia neagă că ar fi provocat o criză alimentară globală

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o ofensivă diplomatică în Egipt, a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi provocat criza alimentară mondială. Într-un discurs ținut în fața ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, el a declarat că națiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancțiunilor asupra securității alimentare globale.

Rusia neagă acuzațiile că a provocat o criză alimentară

El a acuzat națiunile occidentale că încearcă să își impună dominația asupra altora. O mare parte din lumea arabă și din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Lavrov va continua să viziteze trei națiuni africane pentru a obține sprijin pe fondul furiei provocate de război. Acesta a declarat că „agresivitatea” națiunilor occidentale în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă:

„Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale. Ei spun că toată lumea trebuie să susțină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcție de ce situație specifică vrea Occidentul să rezolve în favoarea sa”., a spus Lavrov.

Egiptul are legături semnificative cu Rusia, care îi furnizează grâu, arme și, până la începutul invaziei din Ucraina, un număr mare de turiști. După discuțiile cu Shoukry, Lavrov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Occidentul prelungește conflictul, chiar dacă a înțeles „care și al cui va fi sfârșitul”. Aceasta este prima etapă pentru Lavrov a unui scurt turneu în Africa, care include Etiopia, Uganda și Congo-Brazzaville.

Într-un articol publicat de ziarele locale în perioada premergătoare turneului său, Lavrov a declarat că țara sa i-a susținut întotdeauna „cu sinceritate pe africani în lupta lor pentru eliberarea de sub jugul colonial”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

5 răspunsuri

 1. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been running a blog
  for? you made running a blog glance easy. The total glance of your site is excellent, as smartly as the content!
  You can see similar here dobry sklep

 2. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it
  from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make
  my blog stand out. Please let me know where you got your theme.
  Cheers I saw similar here: Sklep online

 3. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.

  Appreciate it! You can read similar blog here: Najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *