Rusia avertizează SUA în legătură cu trimiterea mai multor arme către Kiev

Kremlinul a avertizat SUA că trimiterea de noi arme în Ucraina nu va face decât să agraveze războiul declanșat în urmă cu zece luni de invazia rusă.

Putin a declarat că Moscova va folosi experiența de luptă din Ucraina pentru a-și îmbunătăți forțele armate. El le-a spus, în cursul unei reuniuni, liderilor militari să analizeze armele occidentale folosite de Ucraina pentru „a ne dezvolta forțele armate și a întări capacitatea trupelor noastre”.

El a spus că armata rusă ar trebui să se modernizeze pe baza experiențelor recente și că un accent deosebit va fi pus pe dezvoltarea forțelor nucleare ale țării sale, pe care le-a descris ca fiind „principala garanție a suveranității Rusiei”.

Într-un discurs rostit în cadrul aceleiași reuniuni, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că armata Rusiei trebuie să se extindă de la 1 milion de oameni în prezent la 1,5 milioane de militari, cifră care ar trebui să includă 695.000 de voluntari contractuali.

SUA aprobă sistemul de apărare antirachetă Patriot și un ajutor militar în valoare de 1,85 miliarde de euro. Anunțul Casei Albe a fost făcut cu doar câteva ore înainte ca Zelenski să aterizeze la Baza comună Andrews, chiar în afara Capitalei. Pachetul include 1 miliard de dolari în arme și echipamente din stocurile Pentagonului, inclusiv pentru prima dată bateria Patriot, și 850 de milioane de dolari în finanțare prin intermediul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *