Războiul din Ucraina: Moscova lovește infrastructura critică a țării

Forțele rusești au continuat să lanseze atacuri cu rachete împotriva infrastructurii critice a Ucrainei. Surse ucrainene și rusești au raportat că Moscova a lovit ținte din Kiev, Rivne, Zhytomyr, Lviv, Khmelnytskyi, Poltava, Vinnytsia, Odesa, Kirovohrad, Cherkasy, Volyn și regiunea Kharkiv, relatează Euronews.

Însă, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele rusești își epuizează rezervele de sisteme de armament de înaltă precizie și probabil vor trebui să își încetinească campania din Ucraina.

De asemenea, autoritățile ucrainene anunță un nou val de raiduri cu rachete rusești joi, iar sirenele de alarmă aeriană au sunat în toată țara. Rusia a bombardat instalații de producție de gaz și o importantă fabrică de rachete în noi lovituri asupra infrastructurii critice, au declarat oficialii. Printre ținte s-a numărat și uriașa fabrică de rachete Pivdenmash din Dnipro, a declarat premierul Denys Shmyhal.

Joi dimineață, în Ucraina a fost raportată zăpadă, în timp ce țara a suferit întreruperi majore de energie electrică după loviturile puternice ale Rusiei asupra infrastructurii energetice. Moscova a recurs din ce în ce mai mult la atacarea rețelei electrice a Ucrainei, pe măsură ce se apropie iarna, în timp ce pierderile sale pe câmpul de luptă cresc.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *