Războiul din Ucraina: Cel puțin trei morți, în urma atacurilor rusești

Rusia a lansat vineri un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, iar sistemele de apărare antiaeriană au intrat în funcțiune în întreaga țară, au declarat oficiali ucraineni. Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat că Rusia „atacă masiv” țara. Cel puțin trei persoane au fost ucise.

Compania națională de energie a Ucrainei a declarat că mai mult de jumătate dintre consumatorii de energie electrică din Ucraina au fost afectați de greve. În Kryvyi Rih, o clădire rezidențială a fost lovită, ceea ce a dus la temeri că oamenii ar putea fi prinși în dărâmături.

„Casa scării a fost distrusă. Două persoane au fost ucise. Cel puțin cinci persoane au fost rănite, inclusiv doi copii. Toți sunt la spital”, a scris guvernatorul regional Valentyn Reznichenko pe Facebook.

O a treia persoană a murit în regiunea Herson, în sudul țării, după ce un bloc de apartamente a fost lovit de un bombardament rusesc care a provocat un incendiu, au declarat autoritățile regionale.

Electricitatea a fost întreruptă pe fondul unor „distrugeri colosale” în al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, în timp ce orașul Poltava, mai mic, din centrul Ucrainei, a rămas, de asemenea, fără curent electric, au declarat oficialii. De asemenea, rachete au lovit infrastructuri critice în regiunea Odesa de la Marea Neagră, în sud, și au provocat explozii în capitala Kiev.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *