Războiul cultural climatic se intensifică pentru meteorologii britanici

Discuțiile despre vreme au fost mult timp o distracție inofensivă a britanicilor, care se bazează pe meteorologi pentru a strica sărbătorile bancare cu previziunile lor de ploaie sau pentru a da vești bune despre un soare blând de vară. Dar acum, meteorologii de televiziune s-au aflat în prima linie a războiului cultural climatic, după ce luna trecută temperaturile extreme au lovit Anglia, cu recorduri doborâte și maxime de 40,3°C.

Laura Tobin este bine cunoscută ca meteorologul vesel de la Good Morning Britain. Ea este populară printre telespectatori și are 200.000 de urmăritori pe Twitter. Dar s-a trezit că își petrece timpul luptându-se cu cei care neagă schimbările climatice, în condițiile în care meseria ei a trecut de la a oferi informații despre vremea blândă din Marea Britanie la a prezenta evoluția terifiantă a crizei climatice.

Meteorologii britanici avertisează asupra schimbărilor climatice

„Când am făcut prognoza meteo de marți dimineață, la ora 6.15, am spus că prognozăm 41°C și m-am uitat pe hartă după aceea, am vorbit cu tipul care face graficele meteo pentru mine, și chiar mi-au dat lacrimile. Am spus: Am prognozat asta, se va întâmpla, este o realitate și se va întâmpla. Nu ne venea să credem în comunitatea de prognoză. Am fost foarte emoționată de asta”.

Dar nu toți telespectatorii ei au luat temperaturile ridicate atât de în serios, acuzând-o de „alarmism” și plângându-se pe rețelele de socializare atunci când Tobin a făcut legătura între valul de căldură și o defecțiune climatică. Unele tweet-uri au acuzat-o că împărtășește „propaganda meteo” și au spus că s-au deconectat când au văzut-o la televizor. Unii au cerut ca ea să fie încarcerată din cauza avertismentelor sale climatice, iar alții au numit-o „Dr. Doom”.

„Oamenii spun că ar trebui să ne spui doar despre vreme, că nu ar trebui să vorbești despre schimbările climatice. amenii cred că este problema altcuiva și nu vor să audă de ea. Oamenilor nu le place să li se spună ce să facă”., a mai spus ea.

Spre deosebire de mulți dintre cei care se confruntă cu abuzuri și plângeri pe Twitter, Tobin își face un scop din a le răspunde celor care neagă schimbările climatice și chiar răspunde la tweet-urile lor în direct, răspunzând la întrebările lor.

Ea consideră că face parte din munca sa să convingă oamenii că această criză climatică este reală. „Mi-am dat seama cu mult timp în urmă că, chiar dacă acei oameni sunt unul la un milion sau unul la o mie, trebuie să vorbești cu ei și să-i convingi că se înșeală, arătându-le dovezile. Și am reușit să fac acest lucru înainte, am vorbit cu negaționiști și sceptici totali ai climei, le-am arătat știința într-un mod deloc condescendent și i-am convins.”

Iar comentariile furioase nu o supără, deoarece consideră că este chemarea ei să avertizeze oamenii cu privire la urgența climatică.

De asemenea, meteorologul Scott Duncan arată schimbările rapide ale climei prin realizarea și distribuirea de grafice dure pe rețelele de socializare. Multe dintre acestea au fost partajate de mii de ori în timpul caniculei, dar au atras și abuzuri. „Oamenii cred că pot prognoza singuri vremea, ceea ce este în regulă, dar când oamenii vin pe rețelele de socializare și atacă meteorologii, nu este în regulă”, a spus el.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *