Qatargate: Maria Arena demisionează de la conducerea Subcomisiei europarlamentare pentru drepturile omului

Europarlamentarul socialist belgian Maria Arena, implicată în scandalul de corupție din Parlamentul Euuropean, a renunțat la funcția de președinte al Subcomisiei pentru Drepturile Omului din forul UE.

Demisia acesteia a venit la câteva ore după ce POLITICO a publicat o investigație care a dezvăluit că Arena nu a declarat în mod corespunzător zborurile și cazările gratuite pe care le-a primit în Qatar. „Susțin tare și clar că nu sunt implicată în niciun fel în această afacere”, a scris Arena în declarația trimisă către agenția de presă belgiană.

„Cu toate acestea, în lumina atacurilor politice și mediatice din ultimele săptămâni care dăunează nu numai imaginii mele, ci și întregii lucrări depuse în comisia pentru drepturile omului, am decis să demisionez din funcția de președinte”, a declarat Arena.

Arena a adăugat că nici biroul și nici casa acesteia nu au fost percheziționate de poliție și că autoritățile belgiene nu au cerut ridicarea imunității sale parlamentare, un pas necesar înainte de o anchetă penală.

Un oficial al UE a declarat că Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost informată despre decizia europarlamentarului.

Anterior, Arena își acuza secretara pentru nedeclararea acestor călătorii plătite în Qatar.

Subcomisia pe care europarlamentara o conduce din 2019 este vizată în cadrul anchetei penale belgiene, printre arestați fiind și Pier Antonio Panzeri, fost eurodeputat italian care a condus subcomisia înaintea Mariei Arena.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *