Qatargate: Europarlamentara Eva Kaili, plasată în arest la domiciliu

Europarlamentara Eva Kaili va fi plasată în arest la domiciliu și va fi obligată să poarte o brățară electronică de supraveghere, după patru luni în închisoare.

Kaili, fostă vicepreședintă a Parlamentului European, va trebui să păstreze distanța față de Francesco Giorgi, partenerul său, care a fost eliberat la sfârșitul lunii februarie, după ce și-a recunoscut implicarea în scandalul Qatargate.

Europarlamentara va locui cu fetița sa, în vârstă de doi ani, și va putea să aibă convorbiri telefonice cu partenerul ei, dar aceste discuții vor fi monitorizate, relatează Euractiv. Potrivit surselor Politico, Francesco Giorgi nu mai locuiește în apartamentul lui Kaili.

”În primele șase săptămâni, a fost într-o stare de disperare profundă și a avut gânduri de sinucidere”, a declarat o parlamentară italiană despre Kaili, după ce a vizitat-o la închisoare la finalul lui martie.

Eva Kaili era singurul suspect din acest caz, rămas în arest. Presupusul creier din spatele cazului Qatargate, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri, și europarlamentarul belgian Marc Tarabella sunt deja în arest la domiciliu.

Panzeri și Giorgi și-au recunoscut implicarea în cazul de corupție, în timp ce Kaili și Tarabella insistă asupra nevinovăției lor.

Facebook

Comentarii

88 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *