Putin, vizită în Belarus. Dronele rusești lovesc Kiev

Președintele rus Vladimir Putin se îndreaptă spre Belarus, alimentând temerile ucrainenilor că intenționează să exercite presiuni asupra aliatului său, pentru a se alătura unei noi ofensive, în timp ce dronele rusești au atacat Kievul, în cel mai recent asalt care vizează infrastructuri-cheie, au declarat oficiali ucraineni.

Putin se îndreaptă spre Belarus pentru prima sa vizită din ultimii 3 ani și jumătate, Kremlinul descriind-o ca pe o amplă „vizită de lucru”, axată pe discuții cu președintele bielorus Alexander Lukașenko.

Belarus a permis ca teritoriul său să fie folosit ca platformă de lansare pentru invazia Moscovei din 24 februarie, în Ucraina vecină, dar nu s-a alăturat direct trupelor rusești.

Zelenski: „Ne pregătim pentru toate scenariile de apărare posibile”

„Protejarea frontierei noastre, atât cu Rusia, cât și cu Belarus, este prioritatea noastră constantă”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o reuniune a comandamentului militar suprem al Ucrainei. „Ne pregătim pentru toate scenariile de apărare posibile”, a spus liderul de la Kiev.

Lukașenko a declarat în repetate rânduri că nu intenționează să-și trimită trupele în Ucraina. Dar oficialii ucraineni au avertizat de luni de zile că Belarus ar putea servi din nou drept bază pentru un atac terestru asupra Kievului.

Trupele rusești deplasate în Belarus, în octombrie, vor efectua exerciții tactice, a relatat agenția rusă de știri Interfax, citând Ministerul rus al Apărării.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *