Putin și Xi pozează în „pacificatori”, în timp ce războiul face ravagii

Xi Jinping și Vladimir Putin au pozat ca „împăciuitori” în timpul unei vizite amicale la Moscova marți, prezentând din nou un presupus plan pentru a pune capăt războiului violent al Rusiei în Ucraina, care a fost criticat de Statele Unite ca fiind o încercare unilaterală de a oferi liderului de la Kremlin o acoperire în timp ce își continuă invazia.

Putin a susținut marți propunerea liderului chinez pentru o „soluționare pașnică în Ucraina”, într-o demonstrație de unitate la Kremlin care a ridicat perspectiva unui bastion anti-occidental consolidat la nivel internațional.

Dar aceste deschideri au fost ignorate în mod categoric ca fiind un cadru serios pentru pace. Planul Chinei, care solicită o încetare a focului și discuții, dar nu include nicio prevedere conform căreia Moscova să-și retragă trupele de pe teritoriul ucrainean, a fost elaborat fără nicio implicare din partea Kievului.

Între timp, SUA au avertizat luni că vizita lui Xi a oferit „acoperire diplomatică” pentru războiul Rusiei.

Pe de altă parte, Rusia a lansat un roi de drone în Ucraina în cursul nopții, ucigând cel puțin patru persoane în apropiere de Kiev, într-o demonstrație de forță, în timp ce președintele Chinei, Xi Jinping, a părăsit Moscova cu promisiuni de prietenie.

Sirenele au răsunat în capitală și în zone întinse din nordul Ucrainei, iar armata a declarat că a doborât 16 din cele 21 de drone sinucigașe Shahed de fabricație iraniană. Două blocuri de locuințe și o unitate de învățământ din orașul Rzhyshchiv, situat pe malul râului, la sud de capitală, au fost parțial distruse, a anunțat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență pe aplicația de mesagerie Telegram.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *