Putin ordonă recrutarea a 150.000 de ruși în armată

Președintele rus, Vladimir Putin, a dat startul unei noi campanii de recrutare în armată prin semnarea unui decret ce vizează mobilizarea a 150.000 de cetățeni ai Federației. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui document postat pe site-ul Kremlinului și citat de agențiile internaționale de presă, duminică.

Conform legislației ruse, toți bărbații din țară sunt obligați să efectueze un stagiu militar de un an începând cu vârsta de 18 ani, sau o pregătire echivalentă în cazul celor care urmează studii superioare. Într-un efort de a extinde baza de recruți, Duma de Stat a votat în iulie 2023 majorarea vârstei maxime pentru înrolare de la 27 la 30 de ani, iar această modificare a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Cu toate acestea, recrutarea în armată rămâne o problemă pentru Rusia, mulți bărbați făcând tot posibilul pentru a evita serviciul militar obligatoriu. Deși, teoretic, recruții nu pot fi trimiși să lupte în afara teritoriului Rusiei, incidente precum mobilizarea parțială din 2022, când cel puțin 300.000 de persoane cu pregătire militară anterioară au fost înrolate pentru a lupta în Ucraina, au alimentat temeri și controverse.

Media a relatat și despre anumite cazuri în care recruții au fost trimiși pe front din greșeală, amplificând îngrijorările legate de aplicarea corectă a legislației militare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *