Putin: Rusia și Coreea de Nord vor extinde relațiile bilaterale

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două țări vor „extinde relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive prin eforturi comune”, a relatat luni presa de stat de la Pyongyang.

Într-o scrisoare adresată lui Kim cu ocazia zilei eliberării Coreei, Putin a declarat că legăturile mai strânse ar fi în interesul ambelor țări și ar contribui la consolidarea securității și stabilității peninsulei coreene și a regiunii nord-est asiatice, a precizat agenția de presă nord-coreeană KCNA.

Rusia extinde relațiile cu Coreea de Nord

Kim i-a trimis, de asemenea, o scrisoare lui Putin în care afirmă că prietenia ruso-nord-coreeană a fost forjată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

„Cooperarea strategică și tactică, sprijinul și solidaritatea dintre cele două țări a ajuns de atunci la un nou nivel este eforturile lor comune de a zădărnici amenințările și provocările forțelor militare ostile”, a spus Kim în scrisoare. KCNA nu a identificat forțele ostile, dar a folosit de obicei acest termen pentru a se referi la Statele Unite și aliații săi.

Kim a prezis că relația de cooperare dintre Rusia și Coreea de Nord va crește pe baza unui acord semnat în 2019, atunci când s-a întâlnit cu Putin. În iulie, Coreea de Nord a recunoscut două „republici populare” separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei ca state independente, iar oficialii au evocat perspectiva ca lucrătorii nord-coreeni să fie trimiși în zonele respective pentru a ajuta în construcții și alte munci.

Ucraina, care se opune unei invazii rusești descrise de Moscova ca fiind o „operațiune militară specială”, a rupt imediat relațiile cu Pyongyang din cauza acestei acțiuni.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall glance of your site is magnificent,
    as neatly as the content material! You can see similar here sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *