Putin: Rusia este pregătită pentru un război nuclear

Într-un interviu acordat presei de stat, Vladimir Putin a declarat că Rusia ar fi pregătită să folosească arme nucleare dacă suveranitatea sa ar fi ameninţată, scrie News.ro.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

El a spus că Statele Unite înţeleg că, dacă vor desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc sau în Ucraina, Rusia va trata această mişcare ca pe o intervenţie.

„În Statele Unite există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice. Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbeşte spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a mai declarat preşedintele rus.

Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face acelaşi lucru, a adăugat el în interviul de amploare. „Nu este necesar, încă trebuie să ne gândim la asta, dar nu exclud că putem face acelaşi lucru”, a adăugat Putin.

Cu toate acestea, Putin a declarat că Rusia nu s-a confruntat niciodată cu necesitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina. „De ce avem nevoie să folosim arme de distrugere în masă? Nu a existat niciodată o astfel de nevoie”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *