Putin promite „un răspuns dur”, în urma atacului de la Podul Crimeei: „Corespunde nivelului de amenințări”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că Ucraina a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei și a promis că va reacționa în forță dacă acestea vor continua.

În remarci televizate, Putin a declarat că Moscova a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un atac asupra unui pod vital care leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea, în weekend.

Putin amenință Ucraina în urma atacului de la Podul Crimeei

„Este evident că serviciile secrete ucrainene au comandat, organizat și executat atacul terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei. Prin acțiunile sale, regimul de la Kiev s-a pus pe picior de egalitate cu cele mai odioase grupări teroriste internaționale. Este pur și simplu imposibil să lăsăm crime de acest gen fără răspuns”, a declarat Putin despre explozia podului.

Orașe din Ucraina au rămas fără curent electric sau apă, iar mai multe persoane au fost ucise în urma loviturilor cu rachete rusești asupra a peste o duzină de orașe ucrainene, luni dimineață. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat: „Putin este un terorist care vorbește prin rachete”.

Putin a declarat că Rusia va răspunde „dur” la orice alte atacuri din partea Ucrainei: „Dacă acestea continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor va corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru”, a declarat Putin.

De asemenea, Putin a acuzat Ucraina că a încercat să comită un atac împotriva unei centrale nucleare din Rusia și împotriva gazoductului TurkStream. El a repetat, fără a furniza dovezi, afirmația sa conform căreia Ucraina și susținătorii săi din NATO se află în spatele unor fisuri încă neexplicate la gazoductele Nord Stream, care merg din Rusia spre Germania pe sub Marea Baltică.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *