Vladimir Putin participă la exerciţiile militare Vostok-2022

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat, astăzi, la exercițiile militare de mare anvergură desfășurate de Rusia în Extremul Orient rus, la care participă mai multe ţări aliate, printre care şi China, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciţii, numite Vostok-2022 (Orient-2022) și va participa la faza finală a acestora, a precizat Kremlinul.

Exerciţiile Vostok-2022 au început joia trecută si presupun acțiuni militare cu avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriene şi deminarea apelor din Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării. Peste 5.000 de piese de armament şi de echipamente militare, dintre care 140 de aeronave şi 60 de nave de război, şi 50.000 de militari sunt mobilizaţi în cadrul acestor exerciţii.

Exercițiile militare sunt programate să dureze până la 7 septembrie şi sunt coordonate de Statul Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, desfășurându-se în şapte tabere de antrenament în Districtul Militar Oriental al Rusiei, precum şi în zone maritime şi de coastă.

La exerciţii participă contingente din mai bine de 10 ţări, între ele figurând China, India, Siria, Algeria, Mongolia, Nicaragua, Laos şi Azerbaidjan. Sunt prezenţi şi militari din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, care – alături de Rusia – fac parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *