Prigojin – înmormântat de familie, într-un cimitir de la marginea orașului Sankt Persburg

Evgheni Prigojin, fostul șef al mercenarilor Wagner, a fost îngropat, astăzi, cu o ceremonie privată, susține serviciul de presă al Concordia – firma de catering a acestuia, relatează Reuters și CNN.

Prigojin a fost înmormântat într-un cimitir aflat la marginea orașului Sankt Petersburg.

„Ceremonia de rămas-bun pentru Evgheni Viktorovici a avut loc într-un format închis. Cei care vor să îi spună la revedere pot vizita cimitirul Porohovskoie”, a anunțat Concordia, într-o scurtă postare făcută pe Telegram, fără a preciza mai multe detalii despre acest eveniment.

Pregătiri neobișnuite, la cimitirul Serafimovici

Înmormântarea lui Prigojin fusese, inițial anunțată pentru mâine și era amintit cimitirul Serafimovski din Sankt Petersburg. În cursul acestei zile, presa a relatat că intrarea sa era păzită de polițiști, un fapt ieșit din comun, și a fost instalat un detector de metale, pentru posibilele arme pe care le-ar putea avea cu ei cei care pătrund aici.

Toate aceste detalii au fost văzute ca indicii că un eveniment funerar, la care se aștepta o mare participare, este pe cale să aibă loc. Dar, potrivit site-ului de investigații Meduza, nu a existat o confirmare pentru acest lucru și era foarte puțin probabil să se întâmple așa.

blank

Rămășițele lui Evgheni Prigiojin nu vor fi înmormântate în acest cimitir, au susținut cele mai multe media ruse, deorece acolo se află mormintele multor soldați, decorați de statul rus în urma actelor de eroism, iar posibilitatea ca Prigojin să fie dus acolo era foarte puțin probabilă.

Era luată în calcul și posibilitatea ca Prigojin, alături de ceilalți doi membri ai grupării Wagner, care s-au prăbușit și ei cu avionului, să fie înmormântați la unul din alte trei cimitire mai mici – Bogoslovskoie, Severnoie și Smolenskoie – care și acestea au făcut pregătiri pentru eventuale funeralii.

Membrii grupării Wagner își anunțaseră prezența, într-un număr mare, la funeraliile fostului lor lider.

Putin a spus că nu participă la înmormântare

Tot astăzi, Kremlinul a transmis că preşedintele Vladimir Putin nu va participa la funeraliile lui Evgheni Prigojin.

Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a fost întrebat, punctual, de către reporteri dacă Putin va lua parte, totuși, la înmomântarea lui Evgheni Prigojin, considerat, până la rebeliunea de la Moscova, drept un apropiat al său.

„Prezenţa preşedintelui nu este prevăzută”, a declarat Peskov, citat de Reuters.

Kremlinul nu a avut informaţii specifice despre funeralii, iar aranjamentele au fost lăsate la latitudinea familiei, a mai spus acesta.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *