Putin le cere oligarhilor ruși să pună patriotismul înaintea profitului

Președintele Vladimir Putin i-a îndemnat joi pe miliardarii ruși să pună patriotismul înaintea profitului, spunându-le să investească pentru a susține economia în fața sancțiunilor occidentale.

Adresându-se elitei de afaceri din Rusia, pentru prima dată din ziua în care și-a trimis trupele în Ucraina, Putin le-a spus că rolul lor nu este doar de a face bani, ci și de a susține societatea.

„Un antreprenor responsabil este un adevărat cetățean al Rusiei, al țării sale, un cetățean care înțelege și acționează în interesul acesteia. El nu își ascunde activele în străinătate, ci înregistrează companii aici, în țara noastră, și nu devine dependent de autoritățile străine”, a spus Putin.

El a salutat „misiunea înaltă” a antreprenorilor care au avut grijă de lucrătorii lor și și-au îndreptat abilitățile nu doar pentru a extrage profit, ci și pentru binele public. Miliardarii Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alexei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnichenko și Dmitri Mazepin – ale căror interese variază de la metale și bănci la îngrășăminte – s-au numărat printre cei prezenți la adunare.

Putin a declarat că a dorit să le asculte opiniile cu privire la modul în care se poate construi o economie mai dinamică, care să ducă la „o îmbunătățire notabilă a calității vieții oamenilor din întreaga țară”. Deși a fost întâmpinat cu ovații în picioare, Putin a transmis un mesaj dur celor mai bogați oameni din Rusia: trebuie să se gândească mai mult la nevoile țării și mai puțin la propriul profit.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *