Putin i-a îndemnat pe ruși să voteze, invocând „vremurile dificile”

Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat, astăzi, pe cetăţenii ruşi să voteze la alegerile prezidenţiale din 15-17 martie, invocând „vremurile dificile”, informează Agerpres.

Liderul rus le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima ”o poziţie civică şi patriotică”. ”Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte”, a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură.

Aceştia nu se opun nici războiului purtat în Ucraina, nici campaniei de reprimare a opoziţiei în ţară, care a culminat cu moartea lui Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

Vladimir Putin le-a spus alegătorilor săi că trebuie să voteze, deoarece trăiesc ”vremuri dificile”, în special din cauza sancţiunilor internaţionale impuse ţării lor.

Alegerile prezidenţiale din Rusia se vor desfăşura timp de trei zile, de vineri și până duminică. Procesul de votare se deschide în Extremul Orient şi se încheie la Kaliningrad. Peste 112 milioane de ruşi sunt chemaţi la vot, pentru prima dată la un scutin prezidențial când vor vota locuitorii din cele patru regiuni ucrainene anexate (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie).

Dacă va fi reales, pentru Vladimir Putin va fi al cincilea mandat la conducerea Federației Ruse, el aflându-se în funcție – fie de președinte, fie de premier – din 31 decembrie 1999.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *