Putin cere modernizarea armamentului rusesc

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că armele folosite de armata rusă ar trebui să fie modernizate, potrivit Reuters.

Putin face apel la modernizarea armamentului

„Armele trebuie să se îmbunătățească în mod constant, continuu și să rămână eficiente. Pentru a realiza acest lucru, repet, este important să ne asigurăm că există o competiție activă între producători și dezvoltatori. De exemplu, pentru fiecare echipament sau piesă de echipament, trebuie să îi ascultăm pe cei care le folosesc și să înțelegem cum funcționează aceste piese și dacă sunt potrivite pentru scopul lor. Același lucru este valabil și pentru arme, care au nevoie de actualizări și îmbunătățiri constante și neîntrerupte pentru a rămâne eficiente.”, a declarat Putin la o reuniune a consiliului său de coordonare.

El a făcut aceste remarci în timp ce consiliul său de coordonare s-a reunit pentru a discuta ceea ce Putin a numit „problemele apărute” în sectorul apărării, printre alte industrii, potrivit Kremlinului.

Recunoașterea lui Putin este o răsturnare remarcabilă față de comentariile sale din august, când s-a lăudat în fața aliaților străini la un forum militar că armele Rusiei sunt „de ultimă generație” și „cu zeci de ani înaintea omologilor lor străini”.

În ultimele săptămâni, Putin a semnalat urgența ca Rusia să raționalizeze și să actualizeze procedurile administrative ale armatei sale și producția de arme.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *